Umami muualla Facebook

Julkaistu 31. 1. 2010 Teksti Umami Ei kommentteja Luonto ja vapaa-aika

Askartele ystävälle yllätys

Hama-helmet ovat helppo ja nopea tapa askarrella yllätyksiä pieniin ystävänpäiväpaketteihin tai vaikkapa jääkaapin oveen. Välitä värikäs viesti rakkaallesi tai ystävällesi tai ilahduta itseäsi Hama-helmikirjainten avulla. Hyvää ystävänpäivää!

– Muistatko tämän Hanna ohjeen viime vuodelta? Ystävänpäivä lähestyy. Nyt kannattaa jo miettiä, miten häntä voisi muistaa ja ilahduttaa.

Helmiaskarteluun tarvitset Hama-helmiä ja helmialustoja, joita myy esimerkiksi Askarelli (www.askarelli.fi ) sekä silitysraudan, leivinpaperia tai silityspaperia, magneetteja ja liimaa.

Asettele sopivan värisiä helmiä helmialustalle sellaiseen muotoon kuin haluat. Helmialustoja on saatavilla usean eri muotoisia, mutta kannattaa olla luova ja kokeilla omiakin kuvioita, esimerkiksi kirjaimia.

Aseteltuasi helmet alustaan, aseta niiden päälle leivinpaperi tai silityspaperi ja silitä kahden pisteen lämmöllä, kunnes helmet näkyvät selkeästi paperin läpi. Anna helmien jäähtyä hetki ja irrota paperi. Helmityö kannattaa laittaa painon alle jäähtymään, jotta kuviosta tulee tasainen.

Tee kuvioita tarpeeksi, jotta saat viestin kokonaisuudessaan kirjoitettua. Kun helmikirjaimet ovat jäähtyneet, liimaa niiden taakse pieni magneetti esimerkiksi Erikeeper-liimalla. Kun magneetit ovat kunnolla kiinnittyneet, voit ryhtyä kirjoittelemaan viestejä.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti