Umami muualla Facebook

Julkaistu 8. 9. 2009 Teksti Umami, kuvat Tuire Löhönen Yksi kommentti Luonto ja vapaa-aika

Koiranomistajan ikuisuusongelma

Syksy on tullut ja sen mukana sateet, tuuli ja aina vain kylmempi ulkoilma. Koira pitäisi kuitenkin viedä ulos eikä yhtään houkuttelisi astua sateeseen ja viimaan. Koiranomistajien ikuisuusongelma onkin, että miten lenkkeilyn koiran kanssa saisi tuntumaan mukavammalta huonolla säällä? Itse olen yrittänyt keksiä ratkaisuja tähän ongelmaan oman koirani kanssa. Toivottavasti niistä on apua myös muiden nelijalkaisten ystäville ja omistajille!

Panosta oikeanlaiseen vaatetukseen

tuire-ulkoiluvatteissa

Ensimmäinen askel mukavaan lenkkeilyyn on pureutuminen oman pukeutumisen ongelmakohtiin. Koiran kanssa lenkkeillessä saa toki näyttää hyvältä, mutta kohtuus kaikessa. Ulos ei ole tarkoitus mennä samoissa vaatteissa, joissa tulet töistä kotiin tai joissa istut sohvalla tv:tä katsomassa. Paras tapa suojautua tuulta ja sadetta vastaan on pukea ylle tuulipuku. Nykyään urheiluvaatteetkin on tehty näyttämään hyvältä – tuulipuku ei ole enää se turkoosin kirjava, kahiseva kammotus. Itse tykkään käyttää tulipukua ulkona aina kun se on mahdollista. Liikun siinä rennosti, minun ei tarvitse huolehtia liasta ja lisäksi uusi pukuni näyttää hyvältä. Tuulihousut antavat lihaksille tilaa liikkua ja pitävät säässä kuin säässä. Farkut jalassa on kaikista epämukavin liikkua: ne eivät jousta yhtä hyvin kuin urheiluun tarkoitetut vaatteet, jolloin liikkuminen ei ole vapautunutta, eivätkä ne pidä tuulta saati sadettakaan.

Kumisaappaat ovat käytännölliset ja kauniit

Kovalla sateella myös kengät joutuvat koville ulkona. Vaikka koiranomistajalla olisi erikseen koiran ulkoilutukseen tarkoitetut kengät, kumisaappaat ovat rankkasateella hyvä valinta. Nykypäivän muoti onneksi suosii kumisaappaiden hyvää, sadetta pitävää materiaalia ja kauniita värejä. Enää ei tarvitse siis tyytyä Nokian perinteisiin mustiin, löysiin, pitkävartisiin kumisaappaisiin, joita ei tee mieli esitellä kadulla. Kauniinvärisillä kumisaappailla keräät paitsi ihastelevia katseita, suojaudut myös sateelta ja pidät jalat kuivina. Kumisaappaat sopivat syyssäällä hyvin myös muille kuin koiranomistajille!

sadetytot

Vaatetta myös koiralle

Myös koirille on nykypäivänä kehitelty erilaisia sadevaatteita ja tuulta pitäviä takkeja. Vaikka koiralla olisi paksu ja tiheä turkki, eikä koira välttämättä tarvitsisi sadepukua, puku helpottaa kummasti omistajan arkea. Koirien sade- ja tuulipuvut suojaavat yleensä noin puolet koirasta – tämä puolittaa heti ajan, jonka omistaja käyttää koiran kuivaamiseen lenkin jälkeen. Kun koira käyttää sadepukua, kuivattaviksi jäävät ainoastaan tassut, pää ja häntä. Turkin paksuimmat kohdat ovat suojassa puvun alla.

Parhaimmillaan lenkki koiran kanssa huonollakin syyssäällä voi olla virkistävää ja rentouttavaa. Kun sekä omistaja että koira ovat suojautuneet sateelta ja tuulelta ja tuntevat olonsa rennoiksi ulkoiluvaatteissaan, ei tarvitse murehtia alkanutta syksyä ja koiranilmoja. Sade puhdistaa ja saa ilman tuntumaan raikkaalta. Lenkki sadesäällä saa virkistymään! Koirakin nauttii viileästä ilmasta, jolloin se jaksaa tehdä pidempiä lenkkejä läähättämättä.
lajaa-kavelykuva-s
Hyvää alkanutta syksyä ja mukavia ulkoiluhetkiä koiran kanssa tai ilman!

Hyödyllisiä linkkejä:

http://www.hurttacollection.com/

http://www.nokianfootwear.fi/

http://www.brandos.fi/kumisaappaat-178/


Aiheet: , , , , ,

Yksi kommentti

 1. Ehdottomasti kanssasi samaa

  Ehdottomasti kanssasi samaa mieltä,että huonoa säätä ei ole olemassakaan,kaikki on kiinni asianmukaisesta pukeutumisesta. Sadesäässä koiran lenkittäminen voi olla todella hauskaa! Ainut tilanne mistä en pidä on liukas jääkeli,jolloin liukuesteistäkään kengissä ei aina ole apua.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Annaliisa

  20. 9. 2009 22.43

Kirjoita kommentti