Umami muualla Facebook

Julkaistu 10. 4. 2014 Teksti Virpi Kurjenlento, kuvat Pihla Simola Ei kommentteja Luonto ja vapaa-aika

Toisenlainen laivamatka

Leppeä tuuli heiluttaa hiuksia. Turun kuvankaunis saaristo lipuu ympärillä. Ohitse suhahtaa lenkkeilijä pitkin uuden laivan sileää kantta.


Kuva Vaikka M/S Viking Grace on suuri laiva, matkustaessa tuntuu siltä kuin liikkuisimme pienellä risteilijällä!

Vihdoinkin toisenlainen laiva. Viking Grace on herättänyt uteliaisuutta jo vuoden verran. Kesää kohti on mukava matkustaa, sillä valoa riittää pitkälle yöhön. Jo pelkkä hytti tuottaa ihastusta. Luonnosta poimitut yksityiskohdat ja levollinen värien käyttö huokuvat harmoniaa. Vertti Kivi Designin luoma sisustuskokonaisuus saa kokeneemmankin laivamatkustajan huokaisemaan ihastuksesta viimeistään laivan ravintolakerroksessa Seamore Champagne Loungen liepeillä. Juuri näin sitä unelmissaan haaveilee matkustavansa.

Crace 311

Tervetuloa hyttiin. Olenko laivalla vai hotellissa? Ainakin maisema vaihtuu ja niin myös laivan valoväritys vuorokauden hetken mukaan.

Crace 314 Crace 315

Pieni yksityiskohta saa hymyn huulille: päiväpeitteen kompassi heijastuu katosta.

Crace 411-001

Keväällä, sambaviikkojen jälkeen, alkaa Gracella hyvinvointiteema, joka näkyy erityisesti laivan ruoka- ja kylpylätarjonnassa. Nytkään ei hyvinvointi ole kaukana. Maistelemme illan sinisessä hetkessä à la carte -listalta niin brasilialaisia kuin suomalaisia makuja.

Crace 325 Crace 326

Kattaus on kaunis ja sen kruunaa jokaisessa pöydässä hehkuva valkoinen ruusu.

Crace 329 Crace 327

Maa-artisokkakeitto sulaa suussa ja herättää ruokahalun.

Crace 335

Paahdettu ankanrinta on huolella valmistettu ja sen kastike korostaa makuja. Tarjoilija vinkkaa jälkiruoaksi lakritsan ja vadelman yhdistelmää, joka yllätykseksi on raikas eikä liian makea.

Crace 333

Toinen illalliskokonaisuus saa makunsa Brasiliasta ja se alkaa cashewpähkinöillä leivitetyllä mahi-mahilla, joka sulaa suussa pienen samppanjakulauksen saattelemana.

Crace 337

Pääruokana maistuu murea picanha-grillipaisti * yrttisen ja raikkaan, mutta tulisen chimichurrin kanssa. Guava-jäätelö näyttää listalla ihanan vilpoisalta, mutta juuri ennen tilausta meille vihjaistaan, että laivan teeman mukainen brasilialainen show on juuri alkamassa. Saamme kuulla, että jälkiruoan nauttiminen onnistuu myös esityksen jälkeen.

* (engl. rump steak (GB, AUS) tai top sirloin (USA))

Crace 410-001

Crace 408

Tässä kohdassa tulee viimeistään mieleen, että juuri palvelu taitaa olla Gracen valtti. Se ei ole ylitseampuvaa tai viileän jähmeää, vaan juuri sellaista, että asiakas tuntee olevansa oikeassa paikassa. Pieni ylimääräinen huomio ei ole kenellekään haitaksi, tuumaa myös laivan Christina Cruisersilla viimeksi palvellut ravintolapäällikkö Roger ohjatessaan meitä kohti laivan yökerhoa.

Crace 370

Akrobaattimaista Capuero-esitystä katsellessa syntyy halu liikkua. Huikeilla sulkapuvuilla luodaan karnevaalitunnelmaa.

Crace 348 Crace 352

Crace 372 Crace 397

Span erikoisuutena lumiluola

Raikkaus, harmonia ja ripaus bling blingiä saa aistit avautumaan ja mielen rennoksi. Gracen span ja saunaosaston erikoisuutena on lumiluola, jossa voi käydä jäähdyttelemässä ympäri vuoden. Vilkuilemme myös kylpylän yhteydessä sijaitseviin hoitohuoneisiin. Esitteen mukaan hoitomenut kannattaa tilata hyvissä ajoin etukäteen (www.vikingline.fi). Pienelle ryhmälle (6-8 hlöä) on varattavissa span yhteyteen myös oma saunaosasto poreammeineen. Laivan sviittihyteissä on infrapunasauna ja oma poreamme.

Crace 421

 Tukholman siluetti on kuin veistos aamuauringossa.

Parin päivän irtiotto laivan harmonisessa ympäristössä houkuttaa, sillä Grace pysähtyy vain hetkeksi Tukholman satamassa ja jatkaa matkaa takaisin Turkuun. Jos haluaa yhdistää matkaan käynnin Tukholmassa, on noustava laivasta aamulla 6.30 ja paluu Turkuun onnistuu silloin saman päivän iltana Amorella-laivalla.

Crace 415

Crace 417-001

Aamupala Grecen tapaan. Tarjolla on runsaasti kaikkea tuoretta!

Eniten kuitenkin houkuttaa palata Gracella, jatkaa vielä unia hytissä ja nauttia pitkä leppoisa aamiainen Tukhoman saariston lipuessa ohi. Kukaan ei myöskään estä viettämästä seuraavaa päivää Turussa. Silloin koko matkan voisi kruunata kepeän kesäinen rieslingmenu Turun vanhimmassa, mutta ihanan modernisti sisustetussa italialaisvaikutteisessa Pinellassa, aivan Aurajoen rannassa. (Ks. erillinen juttu Pinellesta.)

Kokonaisuutena matka M/S Viking Gracella jätti harmonisen ja toiveikkaan tunnelman. Plussaa kokemukselle oli laivan raikas tyylikkyys ja hyvä palvelu sekä se, että laiva lipuu Itämeren yli maakaasun voimalla. Sen huomasimme aamulla Tukholmassa, kun pieni Seagasin alus kävi tankkaamassa Gracen paluumatkaa varten. Aikainen aamuherätys on raskas, jos haluaa siirtyä laivasta aamulla Tukholmaan. Päällimmäisenä Gracesta jäi mieleen hyvä palvelu ja raikas tuoksu. Olikohan siinä pieni vivahde raikasta alppi-ilmaa?


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti